Botuline (Botox) behandeling

Filler behandeling

 

Botuline (Botox) behandeling

Voor een Botuline behandeling wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk eiwit dat door een bacterie wordt geproduceerd. Dit eiwit wordt door verschillende fabrikanten geproduceerd en heeft verschillende merknamen;  de meest bekende is Botox®. Andere merknamen zijn Dysport®, Azzalure®,  Bocouture®, Vistabel® en Xeomin®. Goede medische kennis op het gebied van de anatomie is essentieel voor het leveren van goede resultaten.

Door Botox in de spier te injecteren, wordt de activiteit van de spier verminderd. Daardoor kunnen in het behandelde gebied geen rimpels ontstaan en zullen reeds bestaande rimpels verdwijnen. Botox kan  preventief worden gebruikt. Rimpels die langer bestaan en heel diep zijn worden door een Botox behandeling verzacht en kunnen eventueel door middel van een behandeling met een filler helemaal worden weggewerkt.

Botox wordt ook gebruikt om de contouren in het gezicht te veranderen. Spieren die te veel zijn ontwikkeld en daardoor veel volume vormen, worden dan ingespoten. Ook kunnen spieren in het gezicht met Botox geïnjecteerd worden waardoor wenkbrauwen en mondhoeken een lift krijgen .
Naast cosmetische redenen zijn er ook medische indicaties waarvoor Botox behandelingen worden uitgevoerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: behandeling van de oksels tegen overmatig zweten, tandenknarsen, migraine en een verhoogde spierspanning bij neurologische aandoeningen.

Tijdens een consult zullen de wensen van de client, de haalbaarheid daarvan en de eventuele risico’s worden besproken. De arts zal ook instructies meegeven om de effectiviteit van de behandeling te optimaliseren.

Botox kan gebruikt worden voor de volgende behandelingen:

Lift Rimpels Con­touren
(volume
ver-
minderen)
Medisch
Wenk­brauw Voor­hoofd Kinverkleining Tanden­knarsen
Mond­hoeken Frons Verkleinen
brede kaak
Overmatig
transpi­reren
  Kraaien­pootjes   Migraine
      Spastische 
spieren

 


Fillers

Fillers worden gebruikt om volume te creëren (bijvoorbeeld opvullen lippen) en voor het accentueren van de gezichtscontouren (jukbeenderen, lipcontouren, verstevigen kaaklijn). Rimpels, borsten en billen worden er ook mee opgevuld;
voor huidversteviging zijn ze ook zeer geschikt.

Er zijn tijdelijke- en permanente fillers. Kliniek Avichi gebruikt vanwege veiligheidsreden tijdelijke fillers (hyaluronzuur- en hydroxy appetit fillers) die op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgebroken.

De meest gebruikte merknamen van de hyaluronzuurfillers zijn: Restylane®, Juvederm® en Glytone®. Deze merken hebben verschillende subtypen fillers met ieder een eigen indicatie. De hydroxy appetit filler wordt op de markt gebracht onder de naam Radiesse®. Deze merken zijn wetenschappelijk onderzocht en zijn effectief en veilig.

Aan de hand van de wensen van de cliënt en het inzicht van de arts wordt de juiste filler met een naald of een canule geplaatst. Hoe diep de fillers worden aangebracht, heeft te maken met welke filler wordt gebruik.

Fillers kunnen gebruikt worden voor de volgende behandelingen:

Accen­tueren Rimpels
opvullen
Volume
geven
Liften Con­touren
Juk­been­deren Voor­hoofd De slapen Wenk­brauw Voor­hoofd
Kaaklijn Frons Onder het oog Mond­hoeken Neus
Kin Neus­lippen­lijn Traan­gootjes Hamster­wangen Lip
  Kraaien­pootjes Wangen    
  Marionet­lijnen Lippen    
  Lachrimpels